četvrtak, 17. ožujka 2016.

Pljeskavice od ribe sa slatkim čipsom


Napravite kompletanu  super zdravu večeru s pljeskavicama od ribe i slatkim čipsom....








Potrebno :

- 1 veliki slatki krumpir,, izrezati u male komadiće
- 4 žličice maslinovog ulja
- 2 x fileti 140g  lososa
-  komad đumbira, , ribani
- korica 1 limete, , plus komadi limete
-  mladi luk ,sitno sjeckani
- 2 žlice majoneze

Priprema :


Zagrijati pećnicu na 200C . Izrezani krompir za čips istresite u posudu za prženje u koju ste stavili 1 žličicu ulja. Dodajte začine i pecite 20-25 minuta.

Nasjeckajte losos fino ,sitno i staviti u zdjelu s đumbirom, dodajte koricu limete i začina. Zagrijte 1 žličicu ulja u tavi i propržite mladi luk da omekša,oko 2 minute. 


 Umiješajte isprženi luk u losos, dobro izmiješati i oblikovati u 4 pljeskavice.

Zagrijati preostalo ulje u tavu i pržiti  pljeskavice oko 3-4 minuta sa svake strane do zlatnosmeđe boje . Pokrijte poklopcem i ostaviti da odstoji nekoliko minuta.

 Poslužite na tanjuru po 2 pljeskavice i uz svaku stavite ispečeni čips , majonezu i komade limete,koji se mogu iscijediti preko pljeskavica.

Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar