nedjelja, 7. lipnja 2020.

Volite brzi,fini rižoto -ovako pripremljen će vas oduševiti


Današnji recept je fini ,kremasti rižoto s ribom i vrganjima, zaista preukusno a veoma jednostavno za pripremiti, za tren a pravi užitak na stolu.


                     Jela - Rizoto sa ribom

Potrebno:

- 400 gr ribe

- 400 gr pirinča


- 1 čen belog luka,1/2 glavice crnog luka


- 1 šargarepa, 1 koren celera


- 250 grama paradajza


- 1 kašičica suvih vrganja


- bosiljak i peršun


- maslinovo ulje, so i biber


Priprema:

Vrganje prelijte mlakom vodom i ostavite da odstoje. 


Propržite na ulju sitno naseckan beli luk, šargarepu, celer, peršun i bosiljak.

Očišćenu ribu nasecite na režnjeve i dodajte proprženom povrću. 


Kuvajte desetak minuta pa dodajte oguljen paradajz i litar vode. 

Posolite i pobiberite, pa ostavite da se kuva još petnaestak minuta, a zatim sve propasirajte.

Crni luk naseckajte i propržite na ulju, a zatim dodajte pirinač i naseckane vrganje. 


Preko pirinča prelivajte sok od ribe, posolite i pobiberite, pa nastavite da kuvate rižoto neprestano mešajući još pola sata.

Dobar tek!


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar