srijeda, 15. srpnja 2015.

Dinstana teletina sa šampinjonima

Ovo je recept za najpoznatije švicarsko jelo teletine u kremastom umaku .



Potrebno :
- 600 g teletine bez kosti
- 300 g šampinjona
- 100 ml bijelog vina
- 200 ml pavlake ( vrhnja ) za kuhanje
- 50 g maslaca
- 1 glavica luka
- 1 kašika vegete
- 1 kašika nasjeckanog peršuna ( list)
- 2 kašičice Gussnela Dolcela

Priprema :

Teletinu isjeći na kockice, luk isitniti . Na maslacu propržiti meso , dodati luk i zajedno dinstati pet minuta , zatim dodati šampinjone isjeckane na sitnije komade , sipati vegetu pa nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolijevanje vode ,oko 30 minuta.
Kada meso bude mekano , dodati vino ,Gussnel razmućen sa malo vode i istresti vrhnje za kuhanje .Sasvim kratko još kuhati ,taman da dobijete lijepu gustu masu. Služiti uz krokete od krompira ili pire krompir,a sve posuti svježim peršunovim listom sitno isjeckanim. Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar