Potrebno :
- 8 palčinki ( gotovih ili koje ste sami napravili )
- 60 g maslaca
- 70 g luka
- 500 g šampinjona
- 100 g naribanog sira
- 100 g kukuruza šećerca
- 400 g svježeg paradjza
- 1 kašika nasjeckanog peršuna
- 1 kašičica vegete
- 3 kašike ljutog ketchupa ( kečapa )
- 250 ml vrhnja za kuhanje
Priprema :
Na 2-3 kašike maslaca propržite nasjeckani luk , dodajte šampinjone narezane na listiće i sipajte vegetu.
Dinstati dok sva tečnost ne ispari ,skloniti s vatre . U tople šampinjone dodati sir , kukuruz i peršun. Na maslacu izdinstati isječeni paradajz na kockice , dodati vegetu i dinstati još desetak minuta . Umiješati kečap i pavlaku pa kuhati još 2-3 minute. Na svaku palačinku staviti 1-2 kašike nadjeva od šampinjona i poklopiti na četvrtinu . Nadjevene palačinke staviti u širu tavu i propržiti sa svake strane 1-2 minute.
Preliti umakom od paradajza i poslužiti . Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar