petak, 17. srpnja 2015.

Piletina u umaku od paradajza

Lagani obrok od komadića piletine u sočnom umaku od paradajza i vina .



Potrebno :
- 800 g pilećeg mesa
- 100 g luka
- 4 češnja bijelog luka
- isjeckani paradajz
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica sitno nasjeckanog bosiljka
- 2 kašičice vegete, so , biber
- 50 ml bijelog vina
- 300 g riže

Priprema :

U tavi na zagrijanom ulju staviti sitno nasjeckan luk, lagano ga posoliti pa propržiti , dodati isjeckani bijeli luk i pileće filete isječene na kockice .Dodati vegetu i sve pržiti dok piletina ne dobije lijepu zlatnu boju.
Dodati isjeckani paradjz i vino pa kuhati na laganoj temperaturi  20- 30 minuta da piletina omekša. Po potrebi dodati malo vode.

Rižu skuhati u posoljenoj vodi,ocijediti i dodati malo vegete i maslinovog ulja pa staviti kao prilog uz piletinu.

Nema komentara:

Objavi komentar