subota, 18. srpnja 2015.

Zapečene paprike sa sirom

Veoma ukusno jelo koje može biti kao prilog a isto tako i kao glavno jelo uz sezonsku salatu !



Potrebno :

- 500 g svježeg mladog sira
- 100 g sira gorgonzole
- 4 paprike
- 1 jaje
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika vegete , so

Priprema :

U blago posoljenoj vodi prokuhati cijele paprike oko 5 minuta a potom ih ohladiti hladnom vodom . Isjeći ih po dužini , očistiti od sjemenki i žilica .
Mladi sir i jaje dobro izmiješati , dodati gorgonzolu koji je isjeckan na kockice i vegetu  i sve lagano izmiješati . Rasporediti sir u pripremljene polovice paprika i složiti u namašćenu vatrostalnu posudu.
Peći u zagrijanoj rerni na 200 C oko 20 minuta , dok sir ne dobije zlatnu boju .

Savjet : 
Ukoliko su paprike manje,možete ih puniti cijele i peći na isti način kao i polovice .

Nema komentara:

Objavi komentar