Sastojci:
- 2 manja svinjska filea
- 2,5 dl piva
- 2,5 dl mlijeka
- 150 g brašna
- 4 češnja bijelog luka
- 2,5 dl paradajz soka
- 1 veza peršuna
Za krompir pire:
- 600 g krompira
- 30 g putera
- 1 dl mlijeka
- mješavina začina
Priprema:
1. Svinjske filee isjeći na parčad debljine 4 cm. Istanjiti ih preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu. Krajeve šnicli podviti nadolje, oblikovati medaljone i uvaljati ih u brašno.
2. Bijeli luk i peršun što sitnije isjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti pivo, mlijeko, sok od paradajza, peršun i bijeli luk.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati medaljone. Preliti ih pripremljenom smjesom od piva. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok meso ne omekša.
5. Dok se meso peče, pripremiti krompir pire. Krompir oguliti i isjeći na kocke. Zatim ga obariti u slanoj vodi da omekša. Gotov krompir ispasirati i sjediniti s puterom, mlijekom i začinima po ukusu te dobro izmiješati.
6. Pečeno meso poslužiti uz krompir pire.
1. Svinjske filee isjeći na parčad debljine 4 cm. Istanjiti ih preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu. Krajeve šnicli podviti nadolje, oblikovati medaljone i uvaljati ih u brašno.
2. Bijeli luk i peršun što sitnije isjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti pivo, mlijeko, sok od paradajza, peršun i bijeli luk.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati medaljone. Preliti ih pripremljenom smjesom od piva. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok meso ne omekša.
5. Dok se meso peče, pripremiti krompir pire. Krompir oguliti i isjeći na kocke. Zatim ga obariti u slanoj vodi da omekša. Gotov krompir ispasirati i sjediniti s puterom, mlijekom i začinima po ukusu te dobro izmiješati.
6. Pečeno meso poslužiti uz krompir pire.
Nema komentara:
Objavi komentar