Sastojci:
Za koru od kokosa:
- 2 lista oblande
- 4 bjelanjka
- 200 g šećera
- 100 g kokosa
- 2 kašike brašna
Za koru od keksa:
- 4 bjelanjka
- 200 g šećera
- 150 g mljevenog keksa
- 1 kašika brašna
Za fil:
- 8 žumanjaka
- 200 g šećera
- 100 g čokolade
- 250 g margarina
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Kora od kokosa:
1. Bjelanjke i šećer umutiti u čvrst šam.
2. Potom dodati kokos i brašno pa polako promiješati.
3. Hrapavu stranu oblande premazati smjesom od bjelanjaka i sušiti je u zagrijanoj rerni na 150 ˚C oko 20 min.
1. Bjelanjke i šećer umutiti u čvrst šam.
2. Potom dodati kokos i brašno pa polako promiješati.
3. Hrapavu stranu oblande premazati smjesom od bjelanjaka i sušiti je u zagrijanoj rerni na 150 ˚C oko 20 min.
Kora od keksa:
Koru od keksa pripremiti na isti način, ali umjesto kokosa dodati mljeveni keks.
Koru od keksa pripremiti na isti način, ali umjesto kokosa dodati mljeveni keks.
Fil:
Žumanjke sa šećerom skuhati na pari. Potom dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Ohlađenu smjesu sjediniti s umućenim margarinom.
Žumanjke sa šećerom skuhati na pari. Potom dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Ohlađenu smjesu sjediniti s umućenim margarinom.
Finalni postupak:
Tortu filovati na sljedeći način: kora od kokosa, fil, kora od keksa, glazura od čokolade (otopiti čokoladu sa uljem).
Tortu filovati na sljedeći način: kora od kokosa, fil, kora od keksa, glazura od čokolade (otopiti čokoladu sa uljem).
Nema komentara:
Objavi komentar