Sastojci:
- 8 svinjskih krmenadli
- 3 dl soka od paradajza
- 1 kašičica šećera
- 3 dl juneće supe
- 1 kašika gustina
- 1 kašičica majčine dušice
- 200 g gaude
- mješavina začina
Priprema:
1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih propržiti na vrelom ulju sa obje strane da porumene.
2. Posebno umutiti sok od paradajza, supu, gustin, šećer, majčinu dušicu i začine po ukusu.
3. Pržene krmenadle preliti pripremljenom smjesom i dinstati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
4. Potom vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati dinstane krmenadle pa ih preliti sosom od paradajza.
5. Sir gaudu isjeći na listove te na svaku šniclu staviti parče sira. Zatim kratko zapeći u zagrijanoj rerni na 180 ˚C da bi se sir otopio.
2. Posebno umutiti sok od paradajza, supu, gustin, šećer, majčinu dušicu i začine po ukusu.
3. Pržene krmenadle preliti pripremljenom smjesom i dinstati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
4. Potom vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati dinstane krmenadle pa ih preliti sosom od paradajza.
5. Sir gaudu isjeći na listove te na svaku šniclu staviti parče sira. Zatim kratko zapeći u zagrijanoj rerni na 180 ˚C da bi se sir otopio.
Nema komentara:
Objavi komentar