Sastojci:
- 1,2 kg krompira
- 4 veće mrkve
- 500 g mljevene junetine
- 2 glavice crnog luka
- 1 dl soka od paradajza
- 3 jajeta
- 3 dl pavlake za kuhanje
- 1 dl mlijeka
- ulje
- mješavina začina
Priprema:
1. Krompir zajedno s ljuskom obariti, ostaviti ga da se ohladi a potom oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Mrkvu takođe oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Crni luk sitno isjeckati.
4. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati mljevenu junetinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi. Pred kraj dinstanja sipati sok od paradajza, dodati začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Posebno umutiti jaja, pavlaku za kuhanje, mlijeko i začine po ukusu.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu rasporediti polovinu rendanog krompira i mrkve. Premazati polovinom fila od junetine i nanijeti preostalu smjesu od krompira i mrkve. Na kraju preliti umućenom smjesom od pavlake.
7. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
1. Krompir zajedno s ljuskom obariti, ostaviti ga da se ohladi a potom oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Mrkvu takođe oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Crni luk sitno isjeckati.
4. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati mljevenu junetinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi. Pred kraj dinstanja sipati sok od paradajza, dodati začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Posebno umutiti jaja, pavlaku za kuhanje, mlijeko i začine po ukusu.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu rasporediti polovinu rendanog krompira i mrkve. Premazati polovinom fila od junetine i nanijeti preostalu smjesu od krompira i mrkve. Na kraju preliti umućenom smjesom od pavlake.
7. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
Nema komentara:
Objavi komentar