Ovo se kolač lijepo jede dok je još topao, s trunkom creme Fraiche ili jogurtom - ali je jednako lijep sljedeći dan uz šalicu kave.
Potrebno :
Za bobičasto punjenje:
200g svježih ili smrznutih bobica (maline, kupine, trešnje, borovnice, ili mješavina)
50g šećera
2 žlice kukuruznog brašna
Za prhki preljev :
110 g običang brašna
70 g neslan maslac, izrezati na kockice omanje
30g šećera
Za biskvitnu koru :
220 g običanog brašna
¾ žličice praška za pecivo
½ žličice cimeta
50g badema
200g šećera
80g maslac, rastopljeni
2 jaja
40g jogurta razrijediti sa 2 žlice mlijeka
Priprema :
Zagrijte pećnicu na 180 ° C , namastiti pravokutni pleh za pečenje (oko 26cm x 20cm ).
U tavi kombinirati voće sa 50ml vode. Pustiti plodove samo do kuhanja , smanjiti toplinu i pirjati 2-3 minuta.
U zdjelu izmiješati šećer i kukuruzno brašno. Umiješajte u voće i nastavite kuhati za 2-3 minuta, često miješajući, dok smjesa ne bude gusta i glatka , ostaviti u stranu da se ohladi.
Za prhki preljev, dodajte brašno u zdjelu i utrljati u maslac dok smjesa ne bude izgledala kao fine mrvice kruha i bez velike grude maslaca da je ostalo. Umiješajte šećer i staviti na stranu.
Za biskvitnu koru, u veliku zdjelu, zajedno prosijati brašno, prašak za pecivo i cimet. Umiješajte mljeveni badem ,sve dobro izmiješati.
U zdjelu istući zajedno šećer i rastopljeni maslac, jaja, jogurt i mlijeko, smjesu izmiksati dobro , pa dodati u prethodno pripremljeno brašno.
Dvije trećine smjese staviti u namašćen pleh, nježno raširiti , ravnomjerno na uglovima , preko staviti ohlađeno voće ,zatim preko voća ostatak smjese.Kako ostatak smjese neće pokriti voće stavite preko toga prhki preljev koji ste već pripremili
Pecite u pećnici 45-50 minuta, dok prhki preljev ne dobije zlatno-smeđu boju. Ostavite da se ohladi za deset minuta u tepsiju, a zatim prenijeti na stalak za hlađenje. Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar