ponedjeljak, 3. kolovoza 2015.

Prhki kolač s malinama

Ovo se kolač lijepo jede dok je još topao, s trunkom creme Fraiche ili jogurtom - ali je jednako lijep sljedeći dan uz šalicu kave.





Potrebno :

Za bobičasto punjenje:
200g svježih ili  smrznutih bobica (maline, kupine, trešnje, borovnice,  ili mješavina)
50g  šećera
2 žlice kukuruznog  brašna
Za prhki  preljev :
110 g običang  brašna
70 g  neslan maslac, izrezati na kockice omanje
30g   šećera
Za biskvitnu koru :
220 g  običanog  brašna
¾ žličice praška za pecivo
½ žličice cimeta
50g  badema
200g  šećera
80g  maslac, rastopljeni
2  jaja
40g  jogurta razrijediti sa 2 žlice mlijeka

Priprema :
Zagrijte pećnicu na 180 ° C , namastiti  pravokutni pleh za pečenje  (oko 26cm x 20cm ).
U tavi kombinirati voće sa 50ml  vode. Pustiti plodove samo do kuhanja , smanjiti toplinu i pirjati 2-3 minuta.
U zdjelu izmiješati  šećer i kukuruzno brašno. Umiješajte u voće i nastavite kuhati za 2-3 minuta, često miješajući, dok smjesa ne bude gusta i glatka , ostaviti u  stranu da se ohladi.
Za prhki preljev, dodajte brašno u zdjelu i utrljati u maslac dok smjesa ne bude izgledala kao  fine mrvice kruha i bez velike grude maslaca da je  ostalo. Umiješajte šećer i staviti na stranu.

Za biskvitnu koru, u veliku zdjelu, zajedno prosijati brašno, prašak za pecivo i cimet. Umiješajte mljeveni badem ,sve dobro izmiješati.
U zdjelu istući  zajedno šećer i  rastopljeni maslac, jaja, jogurt i mlijeko, smjesu izmiksati dobro , pa dodati u prethodno pripremljeno brašno.
 Dvije trećine smjese staviti u namašćen pleh, nježno raširiti , ravnomjerno na uglovima , preko staviti ohlađeno voće ,zatim preko voća ostatak smjese.Kako ostatak smjese neće pokriti voće stavite preko toga prhki preljev koji ste već pripremili

Pecite u pećnici 45-50 minuta, dok prhki  preljev ne dobije  zlatno-smeđu boju. Ostavite da se ohladi za deset minuta u tepsiju, a zatim prenijeti  na stalak za hlađenje. Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar