Potrebno :
- 4 losos file, oko
500g
- 500g mladog
krompira
- 3 komada mladog
luka
- 90 g vrećica
potočarke
ili špinat
- zelena salata
- 1 žlica maslinovog
ulja
- 6 kriški pršuta
Za preljev :
- 4 žlice majoneze
- 1 žlica estragon
- ocat
- 1 žlica nasjeckanog
svježeg estragona
- 3 žlice maslinovog ulja
- prstohvat šećera
Priprema :
Položite lososa,
začinite solju i paprom i pokriti s folijom ,te peći u pećnici 10 – 15 minuta
dok se meso ne počne ljuštiti. Ostaviti na stranu da se malo ohladi.Skuhati špinat ,ocijediti,te ostaviti na stranu.
Nasjeckajte na kocke
krompir ili ga samo sjecite na
pola (ovisno o veličini), a zatim
kuhati u kipućoj posoljenoj vodi
oko 10-15 minuta, dok ne omekša. Ocijedite dobro. Narežite mladi luk
sitno.
Napravite preljev
Stavite majonezu u zdjelu, a zatim
umutiti ocat, estragon, maslinovo ulje
i šećer. Po potrebi dodajte začina ,po vašoj želji.
Istresite 1 žlicu
maslinovog ulja u tavu. Izrežite svaku krišku šunke u tri dijela, a zatim pržiti
brzo u serijama da lagano potamni.
Izvadite šunku i ostavite na kuhinjskom papiru.
Staviti listove salate preko velikog pladnja. Izlomiti
losos u velike komade i staviti u veliku zdjelu s toplim krompirom i pola
mladog luka, dodajte špinat. Dodajte preljev ,te lagano miješati. Istresite na pripremljene
listove salate i pospite preostalim mladim lukom. Raspršiti preko komade pršuta.
Nema komentara:
Objavi komentar