ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

Mirisna riblja čorba s povrćem

    


Potrebno:
-   350 g krompira
-   700 g paradajza
-   200 g crvenog luka
-   1 veza peršuna
-   2 čehna bijelog luka
-   70 ml maslinovog ulja
-   500 g škarpine
-   2 kašike mješavine suhih začina
-   50 g riže

Priprema:
 U hladnu vodu stavite krompir isječen na veće kocke, dodajte oljušteni paradajz, luk, pola veze peršuna, bijeli luk, maslinovo ulje, pa kuhajte dok krompir ne bude gotov. Povrće zatim ubacite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite. U hladnu vodu stavite ribu, kašiku maslinovog ulja, mješavinu začina i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Kuhanu ribu izvadite na tanjir. U usitnjeno povrće dodajte 500 ml tečnosti u kojoj se kuhala riba, kuhanu rižu i promiješajte. U čorbu dodajte komadiće kuhane ribe i pospite je preostalim nasjeckanim peršunom.
Vašem organizmu će jako prijati ova čorba u toplim ljetnim danima,jako zdrava,jako ukusna i što je najvažnije ne deblja!Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar