Ovo jako jednostavno jelo neće vam oduzeti puno vremena za pripremu a vjerujem da će vas oduševiti svojim ukusom i mirisom,stari dobri recepti naših baka,zaista njamiii...
Sastojci:
- 1 kg krompira,
- 400 g miješanog mljevenog mesa,
- 1 glavica crnog luka, 2 čehna bijelog luka,
- 2 jaja,
- 1 šolja mlijeka,
- 1 kašičica soli, 1 kašičica peršuna, 1 kašičica majorana, 1 kašičica majčine dušice,
- 2 kašike ulja
Propržite isjeckani crni i bijeli luk na ulju. Dodajte meso, izmiješajte s lukom i sve zajedno propržite još pet minuta.
Pripremite umućena jaja s mlijekom i svim začinima.
U pleh u kome ćete peći musaku, izrendajte polovinu očišćenog krompira, zatim stavite pripremljeno meso, pa odozgo drugu polovinu rendanog krompira te sve prelijte prelivom od mlijeka, jaja i začina.
Musaku pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni poklopljeno folijom 30 minuta, a zatim bez folije još 15-20 minuta na 180 stepeni.Pred sam kraj pečenja možete narendati malo sira trapista.Dobar tek!
Izvor:Azramagazin
Nema komentara:
Objavi komentar