nedjelja, 4. prosinca 2016.

Brza i jako ukusna musaka od rendanog krompira


Ovo jako jednostavno jelo neće vam oduzeti puno vremena za pripremu a vjerujem da će vas oduševiti svojim ukusom i mirisom,stari dobri recepti naših baka,zaista njamiii...



Sastojci: 
- 1 kg krompira, 
- 400 g miješanog mljevenog mesa, 
- 1 glavica crnog luka, 2 čehna bijelog luka, 
- 2 jaja, 
- 1 šolja mlijeka, 
- 1 kašičica soli, 1 kašičica peršuna, 1 kašičica majorana, 1 kašičica majčine dušice, 
- 2 kašike ulja
Priprema: 
Propržite isjeckani crni i bijeli luk na ulju. Dodajte meso, izmiješajte s lukom i sve zajedno propržite još pet minuta. 
Pripremite umućena jaja s mlijekom i svim začinima. 
U pleh u kome ćete peći musaku, izrendajte polovinu očišćenog krompira, zatim stavite pripremljeno meso, pa odozgo drugu polovinu rendanog krompira te sve prelijte prelivom od mlijeka, jaja i začina.
Musaku pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni poklopljeno folijom 30 minuta, a zatim bez folije još 15-20 minuta na 180 stepeni.Pred sam kraj pečenja možete narendati malo sira trapista.Dobar tek!

Izvor:Azramagazin

Nema komentara:

Objavi komentar