petak, 9. prosinca 2016.

Poslastica za gurmane - zapečeno punjeno pile sa šampinjonima



Za sve gurmane jedan recept kojem nikako neće odoliti,šta ima ljepše za nepce od slasne zapečene,hrskave piletine punjene sa šampinjonima,prava uživancija ,a još uz čašu dobrog vina,uistinu njamii....




Potrebno:

- 1 cijelo pile
- 200g slanine
- 4 do 5 kriški starog hljeba
- 200g šampinjona
- 1 glavica crvenog luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 jaje
- so,biber,peršun 
- po potrebi malo mlijeka i putera




Priprema:

 Odmrznuto ili friško pile dobro posolite spolja i iznutra.
Kriške hljeba potopite sa mlijekom, dobro ih ocijedite i stavite u posudu. Dodajte sitno sjeckanu slaninu, sitno isjeckani crveni luk,češnjak,peršunov list, jaje i listiće šampinjona, posolite i pobiberite. Smjesu dobro promiješajte i napunite pile, pa mu potom povežite nogice jačim koncem, da smjesa ne bi iscurila.
Ostavite mali dio smjese od kojeg ćete napraviti loptice a potom ih poređati oko pileta u dubljem plehu ili vatrostalnoj tepsiji
Prije nego što stavite pile na pečenja, namažite ga s malo putera, a tokom pečenja nalivajte ga više puta sokom od pečenja iz tepsije. Pecite oko sat i po na 200°C.Kao prilog možete koristiti krompir ili neko drugo povrće po izboru.Dobar tek!

Izvor:stvarukusa

Nema komentara:

Objavi komentar