Za sve gurmane jedan recept kojem nikako neće odoliti,šta ima ljepše za nepce od slasne zapečene,hrskave piletine punjene sa šampinjonima,prava uživancija ,a još uz čašu dobrog vina,uistinu njamii....
Potrebno:
- 1 cijelo pile
- 200g slanine
- 4 do 5 kriški starog hljeba
- 200g šampinjona
- 1 glavica crvenog luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 jaje
- so,biber,peršun
- po potrebi malo mlijeka i putera
Priprema:
Odmrznuto ili friško pile dobro posolite spolja i iznutra.
Kriške hljeba potopite sa mlijekom, dobro ih ocijedite i stavite u posudu. Dodajte sitno sjeckanu slaninu, sitno isjeckani crveni luk,češnjak,peršunov list, jaje i listiće šampinjona, posolite i pobiberite. Smjesu dobro promiješajte i napunite pile, pa mu potom povežite nogice jačim koncem, da smjesa ne bi iscurila.
Ostavite mali dio smjese od kojeg ćete napraviti loptice a potom ih poređati oko pileta u dubljem plehu ili vatrostalnoj tepsiji
Prije nego što stavite pile na pečenja, namažite ga s malo putera, a tokom pečenja nalivajte ga više puta sokom od pečenja iz tepsije. Pecite oko sat i po na 200°C.Kao prilog možete koristiti krompir ili neko drugo povrće po izboru.Dobar tek!
Izvor:stvarukusa
Nema komentara:
Objavi komentar