Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
petak, 9. prosinca 2016.
Zapečena sočna punjena piletina
Ako volite laganije obroke a uz to jako ukusne i zdrave ,ovo je pravi recept za vas,veoma jednostavan i brz za pripremiti ,sočna piletina punjena s povrćem i sirom,ima li nešto ljepše,probajte sigurna sam da će vam se dopasti....
Potrebno:
- 4 pileća filea,
- 200 g špinata,
- 25 g sira,
- 500 g paradajza,
- glavica crnog luka,
- 2 kašike suhog biljnog začina,
- 3 kašike maslaca, malo svježeg peršuna
Priprema:
Bijelo pileće meso operite i osušite, a onda zasijecite na nekoliko mjesta tako da dobijete džepove.
Špinat operite i propržite na malo maslaca sa sitno sjeckanim lukom, a zatim sklonite s vatre i masi dodajte sir isječen na kockice. Ovom smjesom punite meso i džepove zatvarajte čačkalicama. Meso natrljajte začinima.
U tavi ugrijte maslac i na njemu propržite meso tako da sa svih strana dobije zlatnožutu boju.
Poslužite uz rižu ili pire,djeca ga vole zbog šarenila boja a veoma je zdravo.
Izvor:Azramagazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar