petak, 9. prosinca 2016.

Zapečena sočna punjena piletina


Ako volite laganije obroke a uz to jako ukusne i zdrave ,ovo je pravi recept za vas,veoma jednostavan i brz za pripremiti ,sočna piletina punjena s povrćem i sirom,ima li nešto ljepše,probajte sigurna sam da će vam se dopasti....



Potrebno:

-  4 pileća filea,
-  200 g špinata, 
-  25 g sira, 
-  500 g paradajza, 
-  glavica crnog luka, 
-  2 kašike suhog biljnog začina, 
-  3 kašike maslaca, malo svježeg peršuna

Priprema: 



Bijelo pileće meso operite i osušite, a onda zasijecite na nekoliko mjesta tako da dobijete džepove.

Špinat operite i propržite na malo maslaca sa sitno sjeckanim lukom, a zatim sklonite s vatre i masi dodajte sir isječen na kockice. Ovom smjesom punite meso i džepove zatvarajte čačkalicama. Meso natrljajte začinima. 

U tavi ugrijte maslac i na njemu propržite meso tako da sa svih strana dobije zlatnožutu boju.

Poslužite uz rižu ili pire,djeca ga vole zbog šarenila boja a veoma je zdravo.


Izvor:Azramagazin

Nema komentara:

Objavi komentar