Potrebno :
- 400 g tjestenine
- 40 ml maslinovog ulja
- 300 g gljiva
- 1 kašika vegete
- 600 ml mlijeka
- 30g brašna
- 170 g gauda sira
- 25 g permezana
- 1 kašika senfa
- so , biber
Priprema :
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi pa ocijediti. Na ulju izdinstati narezane gljive , kada puste sok dodajte malo brašna i sve promiješajte.Lagano dodajite mlijeko uz stalno miješanje ,oko 5 minuta kuhanja.
U nastali umak od sampinjona ( gljiva ) dodati vegetu , senf ,so , biber , naribani sir i kuhati još 2 minute dok se umak ne zgusne.
Ocijeđenu tjesteninu staviti u vatrostalnu posudu , preliti umakom , posuti naribanim permezanom i staviti u zagrijanu rernu da se zapeče . Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar