Postoji mnogo recepata za baklave ,ali meni je ovaj ipak najdraži ,baklava bude tako sočna i izdašna , kad jednom napravite sigurno ćete praviti ponovo i ponovo jer je mmmmmmm..
Umutiti :
- 4 žumanjca sa
- 4 kašike šećera i u to dodati
- 250 gr mljevenih oraha i snijeg od
- 4 bjelanjka i na kraju
- 2 kašike prezle sa malo praška za pecivo
U tepsiju složiti1/4 kg jufke,svaku poprskati istopljenim puterom,na jufku istresti gornju smjesu koju ste umutili,pa ponovo redati 1/4 jufke ,stalno premazujući svaku jufku dok ne potrošite 250 gr putera . Baklavu pažljivo isjeći oštrim nožem i peći na laganoj temperaturi,180 C.Pečenu baklavu zaliti sa hladnom agdom od 3/4 kg šećera i vode.
Nema komentara:
Objavi komentar