četvrtak, 9. veljače 2017.

Slatka čarolija s komadićima bijele čokolade



Ovaj fini kolač će vas osvježiti uz popodnevni čaj ili kafu i oduševiti svojim gorko-slatkastim okusom.Čista čarolija okusa,uživajte...


Potrebno:

- 140 g maslaca

- 200g bijele čokolade

- 220g  šećera

- 2 veća jajeta

- 85g običnog brašna

- 1 žlica zelenog čaja u prahu

- 50g izdrobljenih lješnjaka


Priprema:



Zagrijati pećnicu na 180 ° C / 160 ° C ventilator / plina 4.
Premazati puterom četvrtasti pleh dimenzije oko 20cm ,obložiti papirom za pečenje.
Izrežite 100g čokolade na komade i staviti na stranu.
Rastopiti maslac s preostalom čokoladom u zdjelu koju ste stavili iznad posude u kojoj kuha voda( na pari), zatim izvadite iz topline i dodajte šećer.
Ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu, zatim dodajite jedno po jedno  jaje .
U dobijenu smjesu spajte brašno,zeleni čaj,izdrobljene lješnike i komadiće bijele čokolade dobro izmiješajte da dobijete kompaktnu i glatku masu..
Istresite na papir u pripremljeni četvrtasti pleh,ravnomjerno rasporedite kašikom ili prstima.
Pecite 25-30 minuta - ako želite da bude malo gnjecav. Ostaviti da se ohladi, izrezati na kvadrate i služiti.Dobar tek!


Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar