Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 9. veljače 2017.
Slatka čarolija s komadićima bijele čokolade
Ovaj fini kolač će vas osvježiti uz popodnevni čaj ili kafu i oduševiti svojim gorko-slatkastim okusom.Čista čarolija okusa,uživajte...
Potrebno:
- 140 g maslaca
- 200g bijele čokolade
- 220g šećera
- 2 veća jajeta
- 85g običnog brašna
- 1 žlica zelenog čaja u prahu
- 50g izdrobljenih lješnjaka
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180 ° C / 160 ° C ventilator / plina 4.
Premazati puterom četvrtasti pleh dimenzije oko 20cm ,obložiti papirom za pečenje.
Izrežite 100g čokolade na komade i staviti na stranu.
Rastopiti maslac s preostalom čokoladom u zdjelu koju ste stavili iznad posude u kojoj kuha voda( na pari), zatim izvadite iz topline i dodajte šećer.
Ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu, zatim dodajite jedno po jedno jaje .
U dobijenu smjesu spajte brašno,zeleni čaj,izdrobljene lješnike i komadiće bijele čokolade dobro izmiješajte da dobijete kompaktnu i glatku masu..
Istresite na papir u pripremljeni četvrtasti pleh,ravnomjerno rasporedite kašikom ili prstima.
Pecite 25-30 minuta - ako želite da bude malo gnjecav. Ostaviti da se ohladi, izrezati na kvadrate i služiti.Dobar tek!
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar