Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 9. veljače 2017.
Tart od krompira s lososom i koprom
Ovaj će vas recept iznenaditi svojom jednostavnošću,brzinom pripreme ali nad sve svojim fantastičnim ukusom,idealan zdrav i lagan ručak,njamiii....
Potrebno:
- 300g gotovih hrskavih kora za peciva
- 350g mladog krumpira
- 284ml krem vrhnja
- 2 jaja
- 3 žlice sjeckani kopar, ekstra za posipanje
- sok 1 limete
- 200g paket dimljeni losos, iskidan na trake
Priprema:
Zagrijati rernu na 190C / ventilator 170C / plin 5. Okrećite pecivo lagano preko tepsije/pleha za pečenje dimenzije 28cm kreko koje ste stavili papir za pečenje. Pecite oko 10 minuta a potom sklonite papir pa pecite još nekih 5 minuta.
Kuhati krompir u ključaloj slanoj vodi 6-8 minuta dok ne omekša, a zatim ocijediti. Izlupati zajedno vrhnje, jaja, kopar, limetu, sol i papar. Nanesite pola krompira preko pečenog peciva, zatim stavite pola traka lososa u praznine.
Preliti pola mixa jajeta i vrhnja, a zatim nanijeti preostali krompir preko komada lososa,potom stavite preostale trake lososa u praznine između. Preliti ostatkom mješavine jaja.
Pecite 25 minuta tako da tart postane čvrst na dodir. Ohladiti oko 10 minuta prije uklanjanja iz pleha, zatim poslužiti toplo ili na sobnoj temperaturi posut ekstra mirođijom/sjeckanim koprom.Dobar tek!
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar