Pečeni bijeli riblji fileti s krumpirom, rajčicama i začinskim biljem za zdravu i bezglutensku večernju večeru...

Potrebno:
- 5 malih krumpira, (oko 400 g), očistiti i izrezati na klinove
- 1 luk, prepolovljen i narezan
- 2 češnja češnjaka, grubo isjeckana
- ½ kašičice sušenog origana ili nasjeckanog svježeg origana
- 2 žlice maslinovog ulja
- ½ limuna, izrežite na klinove
- 2 velika rajčica, izrežite na klinove
- 200g ribljih fileta (oko 2 komada )
- sitno isjeckan peršin
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200C / 180C ventilator / plin 6.
Stavite krumpir, luk, češnjak, origano i maslinovo ulje u lim za pečenje, začinite, zatim pomiješajte s rukama kako biste sve premazali u ulju.
Pecite 15 minuta, sve preokrenite i pecite još 15 minuta.
Dodajte limun i rajčice te pecite 10 minuta.
Zatim na vrhu stavite riblje filete i pecite još 10 minuta.
Poslužite toplo jelo posuto isjeckianim peršinom.
Dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Nema komentara:
Objavi komentar