Ovo je jedan od mojih omiljenih ljetnih kolača, savršeni spoj višnje i čokolade uz petit keks a što je najbitnije ne peče se i zaista je jednostavan i brz za pripremu da bi ga čak i dijete moglo napraviti, fantastičnog ukusa i mirisa, jamii...

Potrebno:
- 200 g šećera
- 2 dl mleka
- 400 g keksa
- 250 g margarina
- 100 g mlevenih lešnika
- 100 g suvog grožđa
- 250 višanja
- 100 g čokolade
Priprema:
U šerpu otopi šećer, pa kad se karamelizuje sipati mleko i pustiti da vri (dok se ne rastopi sav šećer).
Dodati 200 g margarina, mlevenu plazmu, mlevene lešnike, suvo grožđe i sve lepo sjedini.
Na kraju dodati i očišćene višnje pa rukama rastanjiti u obliku pravougaonika.
Odozgo staviti preliv od čokolade, 50 g margarina i malo ulja.
Kada se sve dobro ohladi i stegne, seći kolač na željene štangle.
Savjet: Po ovom receptu možete praviti i tortu, s tim da umesto preliva od čokolade, stavite šlag.
Izvor:opusteno.rs
Nema komentara:
Objavi komentar