utorak, 14. srpnja 2015.

Desert sa breskvama i rižom

Jako Ukusan desert za tople ljetne dane.

Potrebno :
125 g pirinča
- 5 dl mlijeka
- 2 dl soka od jabuke
- rendana kora jednog limuna
- 3 kašike šećera
- 300 g bresaka
- 2,5 dl slatke pavlake
- 1 kesica želatina
- 1/2 kašičice cimeta
Priprema:
1. U manju šerpu sipati mlijeko, dodati šećer, cimet, rendanu koru limuna i kuhati dok ne proključa.
2. Zatim dodati pirinač i kuhati na umjerenoj temperaturi, miješajući sve dok pirinač ne nabubri.
3. Breskve očistiti od koštica, oguliti i isjeći na kocke.
4. Želatin razmutiti u soku od jabuka, zagrijati do tačke ključanja i ostaviti da se ohladi.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti smjesu od pirinča, breskve, šlag od slatke pavlake i razmućen želatin, te polako promiješati.
7. Pripremljenu masu razliti u staklene činije i ostaviti u frižider da se stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar