Potrebno:
- 500 g mladog krompira
- 200 g mesnate slanine
- 200 g kiselih krastavaca-
- 5 obarenih jaja
- ulje
- mješavina začina
Preliv :
- 1 kašika senfa
- 200 g majoneza
- 2 dl pavlake
- 3 kašike soka od limuna
- 2 kašike sjeckanog peršuna
Priprema:
1. Mlade krompire oguliti i isjeći na kockice, a potom ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
2. Mesnatu slaninu isjeći na štapiće, te i nju propržiti na vrelom ulju. Kisele krastavce takođe isjeći na štapiće, a obarena jaja izrendati na krupno rende.
3. U dubljoj posudi sjediniti prženi krompir, mesnatu slaninu, kisele krastavce i rendana jaja, a zatim polako promiješati.
4. Posebno pripremiti preliv. Umutiti senf, majonez i pavlaku, dodati sok od limuna i prešun, te promiješati.
5. Prije služenja preliv bogato nanijeti na salatu.
1. Mlade krompire oguliti i isjeći na kockice, a potom ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
2. Mesnatu slaninu isjeći na štapiće, te i nju propržiti na vrelom ulju. Kisele krastavce takođe isjeći na štapiće, a obarena jaja izrendati na krupno rende.
3. U dubljoj posudi sjediniti prženi krompir, mesnatu slaninu, kisele krastavce i rendana jaja, a zatim polako promiješati.
4. Posebno pripremiti preliv. Umutiti senf, majonez i pavlaku, dodati sok od limuna i prešun, te promiješati.
5. Prije služenja preliv bogato nanijeti na salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar