Potrebno :
- 200 g mlade zelene boranije
- 200 g mlade žute boranije
- 4 obarena jajeta
- 4 paradajza
- 1 veća glavica crvenog luka
- 2 čena bijelog luka
- 2 struka mladog luka
- 2 kašike sjeckane mirođije
- 4 parčeta starog hljeba
- 1 dl maslinovog ulja
- 200 g feta sira
- mješavina začina
Priprema:
1. U voku na malo maslinovog ulja propržiti zelenu i žutu boraniju s pasiranim bijelim lukom kako bi omekšala. Potom je ostaviti da se ohladi.
2. Paradajz i crveni luk isjeći na kockice, mladi luk na kolutove.
3. Stari hljeb ispeći u tosteru, te i njega isjeći na kockice.
4. U većoj posudi sjediniti prženu boraniju, paradajz, crveni i mladi luk, pa dodati mirođiju, izmrvljeni feta sir i začine po ukusu. Sve polako promiješati. Odgore posuti kockicama prženog hljeba i rasporediti kriške barenih jaja.
Nema komentara:
Objavi komentar