Potrebno je:
- 2 fileta oslića, 3 crne masline, blitva, brokule, karfiol, krompir, mrkva, 20 g margarina, 1 dl bijelog vina, čeri paradajz, 1 limun, brašno, so i biber.
- 2 fileta oslića, 3 crne masline, blitva, brokule, karfiol, krompir, mrkva, 20 g margarina, 1 dl bijelog vina, čeri paradajz, 1 limun, brašno, so i biber.
Priprema:
- Najprije obarite blitvu, brokule, karfiol, oljušten krompir i mrkvu.
- Potom sitno isjeckane masline poređajte na filete oslića.
- Nakon toga urolajte filete i uvaljajte ih u brašno, a zatim ih ispržite u tiganju.
- Kad povrće bude gotovo, dodajte ga u tiganj i povremeno promiješajte.
- Pred kraj pečenja, dodajte margarin koji ste prethodno uvaljali u brašno (da bi se dobila kremasta struktura) i bijelo vino.
- Servirano jelo ukrasite čeri paradajzom i kriškama limuna.
- Najprije obarite blitvu, brokule, karfiol, oljušten krompir i mrkvu.
- Potom sitno isjeckane masline poređajte na filete oslića.
- Nakon toga urolajte filete i uvaljajte ih u brašno, a zatim ih ispržite u tiganju.
- Kad povrće bude gotovo, dodajte ga u tiganj i povremeno promiješajte.
- Pred kraj pečenja, dodajte margarin koji ste prethodno uvaljali u brašno (da bi se dobila kremasta struktura) i bijelo vino.
- Servirano jelo ukrasite čeri paradajzom i kriškama limuna.
Nema komentara:
Objavi komentar