Potrebno :
- 2,5 dl jogurta
- 3dl mlijeka
- 1 kašika šećera
- kocka svježeg kvasca
- kašičica soli
- 2 žumanjka
- 1 dl ulja
- 1kg brašna
- 200 gr margarina
- 250gr švapskog sira
- 200 gr šunke
- 20gr susama
Priprema:
U posudu sjediniti kvasac, šećer i mlijeko pa ostaviti da kvasac nadođe.U većoj posudi pomiješati jogurt,ulje, dodati kvasac i so ,zatim brašno ,miješajući cijelo vrijeme.
Kada se tijesto počne odvajati od ruku oblikovati 9 malih jufki, prekriti ih krpom pa ostaviti da odstoje.
Svaku jufku razvući oklagijom u krug prečnika 30 cm ,premazati margarinom izuzev poslednje jufke pa naslagati jednu na drugu i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Odstajalo tijesto razvaljati oklagijom pa isjeći na 4 dijela pa svaki dio podijeliti na osam dijelova.
Izmiješati šunku i sir te na svaki isječeni trougao stavljati po kašičicu smjese i zaviti.
Oblikovane kroasane staviti u podmazan pleh ,premazati ih umućenim žumanjcetom i posuti susamom.
Peći u zagrijanoj rerni na 170 stepeni C dok ne porumene. Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar