Potrebno :
5 jaja
14 kašika šećera
25 kašika brašna
3 male šoljice za kafu ulja
3 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
14 kašika šećera
25 kašika brašna
3 male šoljice za kafu ulja
3 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Za fil:1 l mlijeka
20 kašika šećera
10 kašika brašna
250 g margarina
100 g kokosa
100 g čokolade
3 kašike ulja
20 kašika šećera
10 kašika brašna
250 g margarina
100 g kokosa
100 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Umutiti pjenasto jaja, dodati šećer i dobro izmiksati, a zatim dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao.
Umutiti pjenasto jaja, dodati šećer i dobro izmiksati, a zatim dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao.
Ispeći koru i ostaviti da se ohladi. Od litre mlijeka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno.
U preostalo mlijeko dodati šećer i staviti na šporet da provri. Kada mlijeko provri dodati razmućeno brašno i kuvati fil dok se ne zgusne.
Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati izmiksan margarin. Iz kore vaditi kružiće veličine po želji i rasjeći ih.
Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati izmiksan margarin. Iz kore vaditi kružiće veličine po želji i rasjeći ih.
Filom spajati dijelove i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos. Rastopiti čokoladu sa uljem i kašičicom staviti na svaku kapu glazuru.Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar