nedjelja, 5. srpnja 2015.

Salata na italijanski način

Za one koji spremaju nešto na brzinu a uz to zdravo i ukusno,evo jedan recept na italijanski način.

Potrebno :
200 g spiralne tjestenine
- 200 g bebi mozzarelle
- 150 g mortadele
- 200 g kečapa
- 2 paradajza
- 1 paprika
- 2 žlice maslinovog ulja
- 50 g maslina bez koštica
- origano, sol
- mješavina začina, papar


Priprema:
1. Tjesteninu obariti u slanoj vodi, procijediti je i poprskati sa malo ulja.
2. Papriku očistiti od sjemena i peteljke, pa je izrezati na tanke štapiće. Paradajz isjeći na kocke, masline i bebi mozzarellu na kolutove, mortadelu na trake.
3. Posebno sjediniti kečap, origano i začine po ukusu.
4. U odgovarajućoj zdjeli sjediniti tjesteninu, mozzarellu, paradajz, papriku i mortadelu. Preliti pripremljenom mješavinom od kečapa i začina, pa polako promiješati.

Nema komentara:

Objavi komentar