petak, 10. srpnja 2015.

Zapečeni makaroni s jogurtom




Za ovaj recept možete koristiti i drugu tjesteninu ,rezance,mašnice  i makarone u boji.
Potrebni sastojci:
  • 1/2 kg makarona 
  • ½ l mlijeka
  • 1 dcl ulja
  • 3 jaja
  • 4 dcl jogurta
  • maslac za premazivanje posude za pečenje
  • papar, sol
Postupak pripreme:
Makarone skuhati u slanoj vodi pa ih procijediti.
Jaja umutiti i izmiješati jogurtom i mlijekom.
Dodati ulje, začiniti prema ukusu i sve opet dobro izmiješati.
Kuhane makarone izmiješati sa smjesom od jogurta, sve dobro promiješati pa izliti u namašćenu vatrostalnu posudu.
Peći u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta (dok ne porumeni odozgora).
Servirati toplo i po želji po jelu naribati parmezan.
Poslužiti uz miješanu salatu, sezonsku salatu ili neku po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar