utorak, 24. studenoga 2015.

Najbolji keksi sa čokoladom

Želite li i vi napraviti super desert obožavan diljem svijeta koji ostaje svjež i nakon nekoliko dana isprobajte ovaj recept za najbolje kekse sa čokoladom





Sastojci:
- 240 g glatkog brašna (može i pola integralnog, a pola bijelog brašna)
- pola žličice praška za pecivo i pola žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 145 g maslaca
- 120 g šećera (bijelog ili smeđeg)
- 1 veliko jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 230 g čokolade

Priprema:
1. Prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu i sol.
2. Maslac miksajte sa šećerom (da smjesa postane lagana, pahuljasta i kremasta). Umiksajte jaje i ekstrakt vanilije.
3. Dodajte brašno, prašak, sodu i sol. Lagano izmiksajte da se sastojci povežu.
4. Dodajte čokoladu i umiješajte je kuhačom ili rukama.
5. Smjesu stavite u plastičnu vrećicu i ostavite u frižideru dok se potpuno ne ohladi.
6. Smjesu izvadite iz vrećice, uzimajte komadić po komadić i oblikujte u kuglice veličine oraha. Pecite cca 12 minuta na 180 stupnjeva.

- Ova smjesa za keksiće može stajati u frižideru i do 72 sata. Keksići će biti bolji što smjesa dulje stoji. Smjesa će postati tvrđa pa će se lako oblikovati u kuglice.
- Keksiće pecite samo toliko da rubovi poprime zlatnu boju, sredina neka ostane bijela (tako će ostati mekši). Pratite svoju pećnicu, možda će vam trebati manje, a možda i malo više od 12 minuta.
- Nakon što su pečeni i ohlađeni i preko noći odstoje u limenoj kutiji postaju neopisivo mekani i rahli.

Nema komentara:

Objavi komentar