Jede vam se pizza,zašto kupovati kad možete napraviti sami,brzo i jednostavno,ova šarena, ukusna pizza je nemasna i previše neodoljiva.....
Potrebno ;
- 450g brašna, plus malo više za pobrašniti
- 7g kvasca ( jedna vrećica )
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
- 350ml tople vode
Za preljev :
- 5 žlica umak pečena rajčica (vidi savjet dolje) ili promiješati zajedno 100ml passata i slomiti češanj češnjaka ili jednostavno kečap
- 8 rajčica (zelena, narančasta, crvena, žuta - sve različitih oblika i veličina)
Vaš izbor preljeva: kozji sir (sa korom), ribani parmezan ili parmezan strugani, pršut
Priprema .
Za tijesto, staviti brašno, kvasac i 2 žličice soli u veliku zdjelu i miješati. Izmiješajte dobro.
Pomiješajte ulje i vodu u posudi a zatim istresite u zdjelu. Koristite drvenu žlicu za miješanje tekućine u brašno ,kad se masa ujednači ostavite posudu na stranu oko 15 minuta.
Okrenite tijesto na dobro pobrašnjenu površinu, onda ga mijesiti vrlo nježno za oko 2 minuta dok ne bude prilično izjednačeno, mekano i elastično. Vratite tijesto u zdjelu, pokriti s uljno plastičnom folijom, a zatim pustiti da se diže na toplom mjestu (ili u hladnjaku preko noći) dok se ne udvostruči.
Kada ste spremni za kuhati, zagrijati pećnicu na 240C .Pobrašniti pleh u kojem ćete peći pizze .Od tijesta napraviti tri loptice koje ćete u pobrašnjenoj površini lagano uvaljati i rastanjiti tanko,prstima ili malom oklagijom.
Premazati preko svakog komada pizze tanki sloj umaka, raspršiti nekoliko kriški rajčice, začine origano, a zatim dodajte narezani sir( kozji, ribani parmezan, pršut ako želite).
Gurnite lim na vrhu grijane ploče. Pecite 12 minuta ili dok postane zlatne boje i hrskav i rajčice počinju caramelisirati oko rubova.
Prelite sa još malo umaka i maslinovim uljem,služite toplo.
Izvor :Dobra Hrana Magazin
Nema komentara:
Objavi komentar