srijeda, 16. ožujka 2016.

Domaća pizza na moj način

Jede vam se pizza,zašto kupovati kad možete napraviti sami,brzo i jednostavno,ova šarena, ukusna pizza je nemasna i  previše neodoljiva.....




Potrebno ;

- 450g  brašna, plus malo više za pobrašniti
- 7g  kvasca ( jedna vrećica )
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
- 350ml tople vode

Za preljev :

-  5 žlica umak pečena rajčica (vidi savjet dolje) ili promiješati zajedno 100ml passata i slomiti češanj češnjaka ili jednostavno kečap
- 8 rajčica (zelena, narančasta, crvena, žuta - sve različitih oblika i veličina)

Vaš izbor preljeva: kozji sir (sa korom), ribani parmezan ili parmezan strugani, pršut

Priprema .

Za tijesto, staviti brašno, kvasac i 2 žličice soli u veliku zdjelu i miješati.  Izmiješajte dobro.

 Pomiješajte ulje i vodu u posudi a zatim istresite u zdjelu. Koristite drvenu žlicu za miješanje tekućine u brašno ,kad se masa ujednači ostavite posudu na stranu oko 15 minuta.

Okrenite tijesto na dobro pobrašnjenu površinu, onda ga mijesiti vrlo nježno za oko 2 minuta dok ne bude prilično izjednačeno, mekano i elastično. Vratite tijesto u zdjelu, pokriti s uljno plastičnom folijom, a zatim pustiti da se diže na toplom mjestu (ili u hladnjaku preko noći) dok se ne udvostruči.

Kada ste spremni za kuhati, zagrijati  pećnicu na 240C   .Pobrašniti pleh u kojem ćete peći pizze .Od tijesta napraviti tri loptice koje ćete u pobrašnjenoj površini lagano uvaljati i rastanjiti tanko,prstima ili malom oklagijom.

 Premazati preko svakog komada pizze tanki sloj umaka, raspršiti  nekoliko kriški rajčice, začine origano, a zatim dodajte narezani sir( kozji, ribani parmezan, pršut ako želite).

Gurnite lim na vrhu grijane ploče. Pecite 12 minuta ili dok postane zlatne boje  i hrskav i rajčice počinju caramelisirati oko rubova.
Prelite sa još malo umaka i maslinovim uljem,služite toplo.

Izvor :Dobra Hrana Magazin

Nema komentara:

Objavi komentar