petak, 18. ožujka 2016.

Kaneloni-italijanske punjene palačinke s mesom


Veoma često poželimo promijeniti svakodnevnu rutinu u kuhanju i probati nove recepte ,drugih kultura i običaja,danas sam pronašla jedan takav iz italijanske kuhinje,jako ukusno i zdravo......








Potrebno za kanelone :

- 100g brašna
- 3 jaja
- so
Fil:
- maslinovo ulje,
-  200 g miješanog mljevenog mesa,
-  250 g špinata, 
- origano, peršun, 
- 3 jaja, 
- 2 kašike prezli,
-  so,
- pelat paradajz, malo putera, malo rendanog sira
Priprema:
Od brašna, jaja, soli i otprilike 1/8 l vode izmiješajte tijesto kao za palačinke. Ostavite ga da miruje dva sata, a zatim na vrelom ulju u tavi ispecite tanke palačinke. 
Mljeveno meso, isjeckani špinat i začine propržite na ulju, ostavite da se malo ohlade, a zatim izmiješajte s jajima, prezlama i pelat paradajzom.
 Kad se malo ohladi, premažite palačinke, uvijte ih i složite u podmazani vatrostalni sud, prekrijte listićima putera i pospite rendanim sirom. 
Pecite ih u rerni na 200 stepeni otprilike 15 minuta.
Izvor :azramag

Nema komentara:

Objavi komentar