Veoma često poželimo promijeniti svakodnevnu rutinu u kuhanju i probati nove recepte ,drugih kultura i običaja,danas sam pronašla jedan takav iz italijanske kuhinje,jako ukusno i zdravo......
Potrebno za kanelone :
- 100g brašna
- 3 jaja
- so
Fil:
- maslinovo ulje,
- 200 g miješanog mljevenog mesa,
- 250 g špinata,
- origano, peršun,
- 3 jaja,
- 2 kašike prezli,
- so,
- pelat paradajz, malo putera, malo rendanog sira
Priprema:
Od brašna, jaja, soli i otprilike 1/8 l vode izmiješajte tijesto kao za palačinke. Ostavite ga da miruje dva sata, a zatim na vrelom ulju u tavi ispecite tanke palačinke.
Mljeveno meso, isjeckani špinat i začine propržite na ulju, ostavite da se malo ohlade, a zatim izmiješajte s jajima, prezlama i pelat paradajzom.
Kad se malo ohladi, premažite palačinke, uvijte ih i složite u podmazani vatrostalni sud, prekrijte listićima putera i pospite rendanim sirom.
Pecite ih u rerni na 200 stepeni otprilike 15 minuta.
Izvor :azramag
Nema komentara:
Objavi komentar