petak, 18. ožujka 2016.

Zapečeni pirinač s bundevom


Danas donosim recept za jedno zaboravljeno jelo ,jako ukusno,jeftino i jednostavno,idealno za vegetarijance i osobe koje drže dijetu.......



Potrebno( za 6-8 osoba ) :

- 800g mlade bundave,isjeći na tanke kriške
- 4 kašike maslinovog ulja
- 250g pirinča
- prezla ( hljebne mrvice )
- sir trapist



Priprema :

Isječenu bundavu staviti u jedan sud ( vatrostalna tepsija ),posoliti,pobiberiti ,te preliti maslinovim uljem.

Pirinač kuhati oko 3 minute u slanoj vodi ,procijediti , te dodati na bundevu, zatim sve preliti sa jednom trećinom litra vode koju smo malo posolili.


Pokriti površinu mrvicama od hljeba ( prezlom ) pomiješanom sa nastruganim sirom i sa malo ulja.

Peći na umjerenoj temperaturi 30-35 minuta ,sve do zlatno smeđe boje,služiti toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar