Sastojci:
- 4 žumanjca, 4 bjelanjca
- 250 ml soka od limuna, ribana korica jednog limuna
- 1 dl soka od jabuka,100 g šećera, 3 kašike gustina
- 150 g margarina
- 3 ili 5 listova oblatni, šećer u prahu za ukrašavanje
Miksati žumanjca sa šećerom, sokom od limuna i jabuke, ribanom koricom limuna i gustinom te skuhati na pari dok se smjesa ne počne odvajati od stijenki lončića. Bjelanjca izmiksati u čvrst snijeg te ih umiješati u smjesu sa žumanjcima. Pokriti aluminijskom folijom i staviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Margarin sobne temperature dodati ohlađenoj kremi i izraditi. Podijeliti kremu na onoliko dijelova koliko ima listova oblatni i filovati. Posuti šećerom u prahu i ostaviti pokriveno kuhinjskom krpom preko noći.
Izvor:Azramag.ba
Nema komentara:
Objavi komentar