četvrtak, 23. lipnja 2016.

Pljeskavice punjene sirom i začinima

Zašto danas ne bi napravili ukusne ,mirisne i zanosne punjene pljeskavice,ispunite vašu kuhinju mirisom začinskih biljaka i uživajte u svakom zalogaju,zaista je njamiiii


Sastojci: 
- 500g mljevenog mesa,
-  1 manja glavica luka, 
- 3 jaja, 
- 150g prezle, 2 komada od sredine hljeba,

-  8 trouglova topljenog sira,
-  2 čehna bijelog luka, 1 kašikica mljevene crvene paprike, origano, biber, so, vegeta, brašno po potrebi
Priprema:
 Crni luk izrendati, bijeli luk što sitnije izrezati. Hljeb natopiti vodom ili mlijekom. A zatim ga dobro ocijediti i izmrviti.U odgovarajuću posudu sjediniti mljeveno meso, jedno jaje, hljeb, mljevenu papriku, origano, začine po ukusu, te crni i bijeli luk. Sve sastojke dobro izmijesiti  rukama da se dobije kompaktna smjesa.
 Pripremljenu smjesu od mesa podjeliti na 8 kuglica. Svaku kuglicu nauljenim rukama istanjiti u pljeskavicu. Na pljeskavicu staviti po trougao sira, i obložiti ga smjesom od mesa. Formirati pljeskavice. Potom ih uvaljati u brašno, pa u ostala umućena jaja i u prezlu.
 Pržiti ih u ulju sa obje strane dok ne porumene.Vaditi ih na papirnati ubrus, da pokupe suvišnu masnoću od pečenja
Poslužite uz pire krompir ili povrće,dobar tek!

Izvor:Azramag.ba

Nema komentara:

Objavi komentar