
Sastojci:
- 500g mljevenog mesa,
- 1 manja glavica luka,
- 3 jaja,
- 150g prezle, 2 komada od sredine hljeba,
- 2 čehna bijelog luka, 1 kašikica mljevene crvene paprike, origano, biber, so, vegeta, brašno po potrebi
Crni luk izrendati, bijeli luk što sitnije izrezati. Hljeb natopiti vodom ili mlijekom. A zatim ga dobro ocijediti i izmrviti.U odgovarajuću posudu sjediniti mljeveno meso, jedno jaje, hljeb, mljevenu papriku, origano, začine po ukusu, te crni i bijeli luk. Sve sastojke dobro izmijesiti rukama da se dobije kompaktna smjesa.
Pripremljenu smjesu od mesa podjeliti na 8 kuglica. Svaku kuglicu nauljenim rukama istanjiti u pljeskavicu. Na pljeskavicu staviti po trougao sira, i obložiti ga smjesom od mesa. Formirati pljeskavice. Potom ih uvaljati u brašno, pa u ostala umućena jaja i u prezlu.
Pržiti ih u ulju sa obje strane dok ne porumene.Vaditi ih na papirnati ubrus, da pokupe suvišnu masnoću od pečenja
Poslužite uz pire krompir ili povrće,dobar tek!
Izvor:Azramag.ba
Nema komentara:
Objavi komentar