Potrebno:
- 80 dag krompira
- 50 dag mljevenog mesa
- 1 dl ulja, 2 dl mlijeka
- 2 jaja
- 1 glavica luka, pola kašičice mljevene crvene paprike, so, biber
Luk sitno nasjeckajte. Jaja razmutite i umiješajte mlijeko. Krompir ogulite i krupno naribajte ili ga narežite na tanke kolutove.
U prikladnoj posudi na malo ulja na umjerenoj vatri popržite nasjeckani luk. Čim luk počne mijenjati boju uspite mljeveno meso. Pržite ga na srednjoj vatri dok ne ispare sokovi iz mesa, povremeno ga miješajući.
U međuvremenu zagrijte rernu. U posudu za pečenje ulijte malo ulja i uspite pripremljeno meso i umiješajte naribani krompir, te posolite i pobiberite. Umiješajte i malo mljevene crvene paprike. Zatim prelijte razmućenim jajima. Posudu stavite u dobro zagrijanu rernu, pecite na temperaturi od 200° C oko pola sata, odnosno dok se krompir ne ispeče.
Gotovo jelo možete preliti s malo kiselog vrhnja.Prijatno!
Izvor:Azramag.ba
Nema komentara:
Objavi komentar