Potrebno:
- 450 g mljevene junetine,
- 1 svježi paradajz,
- 20 g soli, 10 g bibera, pola vezice peršuna,
- 70 g sira gaude,
- 50 ml ulja
Sitno sjeckani luk prepržite na ulju do zlatnožute boje. Peteljke šampinjona odvojite od klobuka i narežite na listiće. Na preprženi luk dodajte meso te sve zajedno prepržite, kad se meso malo stisnulo dodajte rezane šampinjone. Sve zajedno začinite sa soli, biberom i sjeckanim peršunom, te dodajte paradjz rezan na kockice.
Šampinjone kratko prepržite na tavi ili grillu. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, poredajte šampinjone tako da klobuk bude prema gore te smjesom mesa napunite svaki šampinjon. Na vrh šampinjona posložite sir rezan na trakice te stavite u rernu u zagrijanu na 180 stupnjeva na gornju rešetku i pecite 20-30 minuta. Najbolje poslužiti uz zelenu salatu.
Izvor:Azramag.ba
Nema komentara:
Objavi komentar