Mršanje bez gladovanja,zvuči nevjerovatno zar ne,međutim ova dijeta,zvana hrono dijeta,pravi je svjetski hit i mnogi je koriste.Dobro nam je došla nakon parazničnih trpeza i jela kojima nismo mogli odoliti,tako sam ija na stranicama Azra magazina pronašla ove korisne recepte....
Ručak
Hrono heljdina pita sa sirom
Potrebno:
- Pakovanje kora od heljde
- 4 jaja
- 2 veće veze blitve
- 350 g sira i so po potrebi
- 1 šoljica dozvoljenog ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašike speltinog griza
Priprema:
- Od jaja, ulja, jogurta, praška, soli i griza napravite smjesu. Blitvu blanširajte, isjeckajte i izmiješajte sa sirom. Posolite ukoliko je potrebno. Pakovanje kora podijelite na dva dijela. Kore premažite smjesom od jaja. Na posljednju koru staviti fil od sira i urolajte. Ponovite i s drugom plovinom kora.
- Dobijene rolate premažati sa ostatkom namaza (možete dodati i malo vode, da lijepo sperete smjesu sa ivica) i pospite susamom. Stavite pitu u toplu rernu i pecite na 200 stepeni 30 minuta.
Doručak
Hrono mafini s ajvarom
Potrebno:
- 60 grama putera
- 200 grama ajvara
- 250 militara kisele vode
- 140 grama raževog brašna
- 100 grama speltinog brašna
- 60 grama ovsenog brašna
- 3 kašičice praška za pecivo (ili pola kesice)
- pola kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica origana
Priprema:
- Pomiješate sve suhe sastojke u jednu posudu. U drugoj pjenasto umutite puter, dodate ajvar, a zatim i kiselu vodu.
- Onda spojite mokre i suhe sastojke, kašikom, ne treba mikserom.
- Napunite kalup za mafine i pecite 20 minuta do pola sata na 220 stepeni.
Obroci moraju biti redovni i razmak između njih je pet sati. Između obroka se ne smije ništa jesti i pola sata prije i poslije obroka ne smije se piti tečnost da se ne razrijedi kiselina u stomaku. Česta su pitanja da li se smije piti kafa, smije naravno, poslije doručka (koji mora biti do 10 sati završen) i poslije ručka.
Izvor:Azramagazin
Nema komentara:
Objavi komentar