subota, 21. siječnja 2017.

Kako napraviti domaći prebranac s kobasicom



 U ovim hladnim zimskim danima,preporučuje se hrana koja će nas dodatno zagrijati i okrepiti,s toga evo jedan stari recept naših baka,kako su to one spremale,domaći prebranac sa kobasicom,njamiiii....




Sastojci:
- 500 g belog pasulja
- 500 g domaće kobasice
- 1 veća glavica crnog luka
- 1/2 kašike brašna
- 1 kašika aleve paprike
- 1 veća šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 2 listića lovorovog lista
- malo ulja, masti i bibera



Priprema: Pasulj prvo dobro preprati, staviti da se kuva kad provri, procediti i naliti novu vodu. U to dodati iseckanu šargarepu, dva čena belog luka, lovorov list. 

Kuvati dok pasulj ne bude kuvan. 

U tiganj staviti malo ulja, malo masti iseckanu glavicu crnog luka. Propržiti, u to dodati pola kašike brašna, jednu kašiku aleve paprike. 

U pleh staviti proceđen pasulj smesu od luka, malo bibera i suvi biljni začin. Promešati da se izjednači smesa. Odozgo poređati parčad domaće kobasice. I zapeći u rerni 1,5 h na 250 stepeni.Dobar tek!



Izvor:naxi media,foto: Bigstockphoto

Nema komentara:

Objavi komentar