Krompir je namirnica koja se može pripremati na razne načine,međutim ovaj način pripreme koji sam nedavno pronašla me je jednostavno oduševio i postao moj omiljeni recept,probajte,zaista je fantastičan,hrskav,moćan i sočan, a evo kako....
Potrebno:
- 1 kg krompira(količina za 4 osobe),
- 50 ml maslinovog ulja,
- čen belog luka,
- 50 g posnog margarina,
- 2 kašike timijana i vlašca, peršun, so
Priprema:
Izrežite na tanke kriške, ali ne do kraja da bi ostao u komadu. Krompire poređajte u pleh obložen masnim papirom.
Maslinovo ulje izmešajte sa otopljenim margarinom, sitno seckanim belim lukom i prelijte što dublje između kriški.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Tokom poslednjih pet minuta pečenja krompir pospite usitnjenim peršunom, timijanom i vlašcem, posolite i poslužite.
Ukoliko želite da obogatite ovako pripremljen krompir, između kriški stavite listiće kačkavanja, mesnate slanine ili šunke i začinite ljutom paprikom.
Dobar tek!
Izvor.novosti.rs
Nema komentara:
Objavi komentar