srijeda, 18. siječnja 2017.

Hrskavi pečeni krompir na drugačiji način


Krompir je namirnica koja se može pripremati na razne načine,međutim ovaj način pripreme koji sam nedavno pronašla me je jednostavno oduševio i postao moj omiljeni recept,probajte,zaista je fantastičan,hrskav,moćan i sočan, a evo kako....




Potrebno:

 - 1 kg krompira(količina za 4 osobe), 
- 50 ml maslinovog ulja, 
- čen belog luka, 
- 50 g posnog margarina, 
- 2 kašike timijana i vlašca, peršun, so

Priprema:
Krompir operite sunđerom i po dužini odrežite tanku krišku da bi mogao čvrsto da stoji u tanjiru. 
Izrežite na tanke kriške, ali ne do kraja da bi ostao u komadu. Krompire poređajte u pleh obložen masnim papirom. 
Maslinovo ulje izmešajte sa otopljenim margarinom, sitno seckanim belim lukom i prelijte što dublje između kriški. 
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Tokom poslednjih pet minuta pečenja krompir pospite usitnjenim peršunom, timijanom i vlašcem, posolite i poslužite. 
Ukoliko želite da obogatite ovako pripremljen krompir, između kriški stavite listiće kačkavanja, mesnate slanine ili šunke i začinite ljutom paprikom.
Dobar tek!

Izvor.novosti.rs

Nema komentara:

Objavi komentar