Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
srijeda, 18. siječnja 2017.
Zapečeni punjeni krompir s pavlakom i šunkom
Danas probajte ovaj fantastični recept od zapečenog punjenog krompira sa šunkom i pavlakom,oduševit će vas sigurno,zaista je njamiiii...
Potrebno:
- 1 kg krompira,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 100 g šunke,
- vezica vlašca,
- 1 glavica crnog luka,
- 125 ml kisele pavlake,
- 2 jajeta,
- 5 kašika putera,
- muskatni oraščić, pola kašičice majorana, so, biber
Priprema.
Krompir operite, osušite, utrljajte maslinovo ulje, umotajte u aluminijumsku foliju, poređajte u pleh i pecite u rerni na 220 stepeni 40 minuta.
U posudi zagrejte pavlaku, dodajte kockice šunke, sitno seckan crni luk, vlašac i prodinstajte. Sklonite s ringle, umešajte žumanca, a zatim sneg od belanaca. Posolite, pobiberite i začinite majoranom i muskatnim oraščićem.
Krompir isecite po dužini, pažljivo izdubite, ali pazite da ne probijete koru (ostavite rub debljine oko centimetra). U zagrejani puter dodajte izdubljeni krompir i smesu od pavlake, napunite krompire i pecite u rerni još 15 minuta.
Dobar tek!
Izvor:novosti.rs
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar