subota, 28. siječnja 2017.

Kremasti pileći curry







Potrebno:

- 4 komada pilećih prsa bez kožice,isječeno na kocke
- 3cm komad svježeg korijenaa đumbira, oguljen i usitnjen/izrendan
- 2 češnja češnjaka, isjeckani sitno
- 1 kašičice  čili u prahu
- 2 kašike svježeg korijandera, isjeckanog
- sok od 1 limete
- 2 kašike biljnog ulja
- 1 crveni luk
- 1 kašičica kurkume
- 284ml vrhnja za kuhanje ili kiselog vrhnja
- sok od ½ limuna
- basmat riža po želji kao prilog

Priprema:

Stavite piletinu, đumbir, češnjak, čili u prahu, korijander, sok od limete i 1 kašiku ulja u zdjelu.

Promiješajte lagano sve i ostavite nekoliko minuta.

Nasjeckajte luk, i čili papričicu kojoj ste odstranili sjemenke.

Zagrijte veliku plitku posudu.

Na zagrijanu tavu stavljajte mariniranu piletinu i pržiti oko 6-8 minuta, miješajući povremeno.

U međuvremenu, zagrijati preostalo ulje u tavi i pržite luk i čili oko 3-4 minuta dok ne omekša.Dodajte kurkumu i dinstajte još 1 minutu. Smanjite toplotu, te istresite vrhnje  i kuvajte 2-3 minuta.

Dodajte piletinu i kuvajte 5 minuta, ili dok piletina bude dovoljno skuhana.Posolite i začinite sa suhim začinom,promiješajte te na samom kraju dodajte sok od limuna.Poslužite toplo uz skuhanu rižu i kruh.

Dobar tek uz ovu fantastičnu kremastu piletinu.


Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar