utorak, 24. siječnja 2017.

Jelo na brzinu - mirisne lepine s poljevom



Ako nemate ideju šta danas za ručak,evo jedno jako ukusno jelo na brzinu ,mirisne lepine s poljevom od faširanog/mljevenog mesa,spremno za tren,uživajte.....



Potrebno:

- 300g faširanog mesa(zavisno koliko lepina želite napraviti,ovo je količina za 4)
- 4 lepine
- 1 glavica crvenog luka
- 1 mrkva
- 1 kašika crvene mljevene paprike i malo čilija u prahu
- 1 lovorov list
- malo soli,bibera,začina po želji
- 1 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- paradajz sos( količina po ukusu)



Priprema:

Na zagrijanom ulju prvo propržimo sitno isjeckani luk i mrkvu,možete dodati i jedan češanj češnjaka,a kada luk postane staklast ,dodamo i meso.

Kratko propržiti sve zajedno,a zatim pomalo dodavati tople vode,smanjiti temperaturu na srednje i pustiti da se dinsta.Prilikjom dinstanja ubacite jedan lovorov list za bolju aromu.

Na samom kraju kad su svi sastojci skuhani,dodamo paradajz sos,crvenu papriku i čili i začine po želji.

Ako želite gušći poljev daodati 1 kašiku brašna ili gustina,te pustiti oko minut da se krčka.

Lepine presjeći do polovini uzdužno,te poljev još topao sipati u sredinu lepine.Ako želite možete posuti preko preliva malo rendanog sira.Služiti toplo. Dobar tek!


Nema komentara:

Objavi komentar