utorak, 24. siječnja 2017.

Gulaš čorba s krompirom



Većina ljudi u hladnim zimskim danima uživa u toploj juhi i drugim toplim jelima koja će nas ugrijati i okrijepiti od vanjske hladnoce i jako niskih temperatura.Pripremite gulaš koji će vam ugrijati dušu i tijelo svojim mirisom i ukusom .....



Potrebno:

- 200g junećeg mesa,isječeno na kockice
- 1 glavica crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 3 kašike maslinovog ili biljnog ulja
- 3 kašike brašna ili gustina
- 200g krompira
- 100 ml paradajz soka ili bijelog vina( za bolju aromu)
- so,biber i začini/vegeta
- malo peršuna 




Priprema:

Crveni luk sitno isjeckati te ga propržiti na zagrijanom ulju,potom dodati juneće meso isječeno na kockice.

Pustiti da se malo dinsta pa dodati malo crvene paprike,soli,bibera i začine.

Pustiti da se meso na srednjoj temperaturi dinsta u svom soku ,potom posuti brašnom,a kad ono požuti,dosuti hladne vode da meso uroni u vodu,a potom tople vode.

Meso kuhati ovako dok ne postane mekano,ako je potrebno dodati još tople vode,pustiti da se kuha na laganoj temperaturi.

U međuvremenu krompir oguliti,izrezati na sitnije kocke i skuhati u slanoj vodi.Nakon što je skuhan ocijediti ga i dodati u gulaš čorbu,kao i vino ili paradajz sok,potom pustiti da sve zajedno prokuha,te kuhati oko 1-2 minuta.Na kraju posuti sa sitno isjeckanim listom peršuna.Služiti toplo.Dobar tek!
 

Nema komentara:

Objavi komentar