četvrtak, 19. siječnja 2017.

Ledena voćna torta s čokoladom koju ne pečete



Sve što vam treba za ovu poslasticu je dobra volja,jako je jednostavna i brza za pripremu a uživat ćete u svakom zalogaju ,spoj voća i čokolade uz slatku pavlaku ,uvijek je zagarantovan uspijeh,uživajte....



Potrebno:

- gotova podloga za tortu


- po 2 cl maraskina, likera od pomorandže i limuna


- 100 g preliva od čokolade


- 300 g slatke pavlake


- 75 g šećera


- 200 g malina ili nekog drugog voća po izboru


- 25 g ušećerenog voća


- 50 g piškota





Priprema:

Foliju i podlogu za tortu (2/3) iseći prema veličini činije i podlogu staviti na

tacnu. Poprskati je likerima i rumom. Rastopiti čokoladu.


Pavlaku ulupati zajedno sa šećerom, 2/3 mase pomešati sa 150 grama 


malina i seckanim voćem, pa premazati podlogu za tortu.


U preostali šlag umešati čokoladu i izmrvljene piškote. Sipati preko krema sa 


malinama, pa prekriti preostalom korom. Pokriti tortu folijom i ostaviti je u 

frižideru 8 sati da se hladi.


Skinuti foliju, tortu prebaciti na tacnu, ukrasiti preostalim malinama.


Dobar tek!



Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar