Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 19. siječnja 2017.
Ledena voćna torta s čokoladom koju ne pečete
Sve što vam treba za ovu poslasticu je dobra volja,jako je jednostavna i brza za pripremu a uživat ćete u svakom zalogaju ,spoj voća i čokolade uz slatku pavlaku ,uvijek je zagarantovan uspijeh,uživajte....
Potrebno:
- gotova podloga za tortu
- po 2 cl maraskina, likera od pomorandže i limuna
- 100 g preliva od čokolade
- 300 g slatke pavlake
- 75 g šećera
- 200 g malina ili nekog drugog voća po izboru
- 25 g ušećerenog voća
- 50 g piškota
Priprema:
Foliju i podlogu za tortu (2/3) iseći prema veličini činije i podlogu staviti na
tacnu. Poprskati je likerima i rumom. Rastopiti čokoladu.
Pavlaku ulupati zajedno sa šećerom, 2/3 mase pomešati sa 150 grama
malina i seckanim voćem, pa premazati podlogu za tortu.
U preostali šlag umešati čokoladu i izmrvljene piškote. Sipati preko krema sa
malinama, pa prekriti preostalom korom. Pokriti tortu folijom i ostaviti je u
frižideru 8 sati da se hladi.
Skinuti foliju, tortu prebaciti na tacnu, ukrasiti preostalim malinama.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar