četvrtak, 19. siječnja 2017.

Mirisne štrudle s jabukama i đumbirom


Vjerujem da je malo onih koji ne vole mirisne štrudle uz jutarnji čaj ili kafu,štrudle nas nekako uvijek vrate u djetinjstvo na miris mamine kuhinje i toplinu doma. Danas evo jedan izuzetan recept koji sam pronašla,mirisne štrudle s jabukama i đumbirom,sigurno ćete uživati u svakom zalogaju,a ne zaboravite koliko je đumbir zdrav za naš organizam naročito u ovim hladnim zimskim danima....





Potrebno:

- 500 g lisnatog testa

- 500 g jabuka


- 40 g suvog grožđa


- 50 g šećera


- 50 g prepečenih mlevenih lešnika


- 50 g maslaca


- 1 jaje


- 1 kašika cimeta

- đumbir po želji( može u prahu a može i svježe izrendan)


- 2 kašike ruma  





Priprema:

Oljuštene i izrendane jabuke pržite u tiganju sa zagrejanim maslacem.

Sklonite sa šporeta, dodajte pripremljen šećer, suvo grožđe, đumbir, cimet, vanilin šećer, rum i mlevene lešnike.

Lisnato testo otopite i na radnoj površini posutoj sa malo brašna, rastanjite pa preko kore stavite deo pripremljenog fila. Koru sa filom urolajte u štrudlu pa zatim stavite u pouljen pleh. 


Postupak ponovite i sa drugim delom lisnatog testa i fila. Žumance umutite sa malo ulja i time premažite štrudlu, stavite u rernu da se peče 30 minuta na 200 stepeni.

Ispečenu štrudlu isecite na parčad širine oko 4 cm pa pospite sa  šećerom u prahu.Dobar tek!




Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar