Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 19. siječnja 2017.
Mirisne štrudle s jabukama i đumbirom
Vjerujem da je malo onih koji ne vole mirisne štrudle uz jutarnji čaj ili kafu,štrudle nas nekako uvijek vrate u djetinjstvo na miris mamine kuhinje i toplinu doma. Danas evo jedan izuzetan recept koji sam pronašla,mirisne štrudle s jabukama i đumbirom,sigurno ćete uživati u svakom zalogaju,a ne zaboravite koliko je đumbir zdrav za naš organizam naročito u ovim hladnim zimskim danima....
Potrebno:
- 500 g lisnatog testa
- 500 g jabuka
- 40 g suvog grožđa
- 50 g šećera
- 50 g prepečenih mlevenih lešnika
- 50 g maslaca
- 1 jaje
- 1 kašika cimeta
- đumbir po želji( može u prahu a može i svježe izrendan)
- 2 kašike ruma
Priprema:
Oljuštene i izrendane jabuke pržite u tiganju sa zagrejanim maslacem.
Sklonite sa šporeta, dodajte pripremljen šećer, suvo grožđe, đumbir, cimet, vanilin šećer, rum i mlevene lešnike.
Lisnato testo otopite i na radnoj površini posutoj sa malo brašna, rastanjite pa preko kore stavite deo pripremljenog fila. Koru sa filom urolajte u štrudlu pa zatim stavite u pouljen pleh.
Postupak ponovite i sa drugim delom lisnatog testa i fila. Žumance umutite sa malo ulja i time premažite štrudlu, stavite u rernu da se peče 30 minuta na 200 stepeni.
Ispečenu štrudlu isecite na parčad širine oko 4 cm pa pospite sa šećerom u prahu.Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar