Ako nemate ideju šta spremati za ručak evo jedan fantastičan recept koji sam pronašla,mene je oduševio a vjerujem da će i vas,ukusni kaneloni s mljevenim mesom i kačkavaljom,njamiiiiiii
Potrebno:
- 500 g kora za pitu
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 100 ml kečapa
- 1 Glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 kisela pavlaka
- 1 čaša neutralne pavlake (ili mleka)
- 3 jajeta
- 200 g kačkavalja
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 100 ml kečapa
- 1 Glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 kisela pavlaka
- 1 čaša neutralne pavlake (ili mleka)
- 3 jajeta
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Prodinstati sitno iseckani crni luk, rendanu šargarepu i meso, šred kraj dodati biljni začin po ukusu i kečap.
Promešati, toliko da se sve lepo sjedini i skloniti s vatre.
Gotove kore za pitu iseći na pola po širini. Sa prelivom od kisele vode i malo ulja, mazati između dve kore (kora + preliv + kora + preliv + kora + fil), nafilovati i zaviti. Uviti malo sa leve i desne strane a zatim urolati kao sarmice.
Kanelone poređati u podmazanu vatrostalnu činiju. Preliti ih umućenim jajima pomešanim sa kiselim mlekom i neutralnom pavlakom.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, zatim izvaditi i posuti narendanim kačkavaljem. Vratiti u rernu i peći još desetak minuta.
Služiti toplo uz sezonsku salatu i čašu jogurta.Dobar tek!
Izvor:naxi media
Nema komentara:
Objavi komentar