petak, 16. studenoga 2018.

Brzi i fini keksići sa đemom od jagode


Ovo je recept za ukusne kolačiće koje možete pripremiti sa vašom djecom kroz igru i zabaviti se ,a kad se ispeku uživati u lijepim hrskavim keksićima punjenim đemom,pravi užitak za cijelu porodicu uz popodnevni čaj ili kafu.




                                           Simple jammy biscuits

Potrebno:

- 200g samodizajućeg brašna(ukoliko nemate onda koristite oštro brašno sa malo praška za pecivo)
- 100 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- 4 žlice đema od jagode ili nekog drugog po vašem izboru

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 ° C .

Umijesite brašno, šećer i maslac dok smjesa ne podsjeća na krušne mrvice.
To možete učiniti u procesoru za hranu.

Dodajte  jaje da se mješavina izmiješa kako bi se stvorilo kruto tijesto.

Oblikujte tijesto u cijev, promjera oko 5 cm.

Izrežite kriške od 2 cm i stavite na veliki pleh za pečenje. Odmaknite kriške jednu od druge  jer će se smjesa širiti kada pečete.



U sredini svake kriške tijesta stavite malu udubinu, i  na kraj drvene žlice uzmite malo đema i spustite  u sredini u napravljeno udubljenje.

Pecite 10-15 minuta dok se malo narastu i postanu zlatne boje. ohladite ih tako što ćete ih staviti na žičani stalak.

Izvor:Good Food magazine

Nema komentara:

Objavi komentar