Savaršeni tiramisu kolač ima mnogo verzija i recepata, međutim za koji god da se odlučite zagarantovano je da ćete imati pravi užitak na stolu.Ukoliko želite nešto malo drugačije, nove okuse, probajte današnji recept koji je mene oduševio, moćna kombinacija marskapone sira, mandarina i slatke pavlake, zvuči neodoljivo... |
Sastav: |
- 3 žumanca,
- 50 g šećera i kašika vanilin šećera
- 250 marskapone sira,
- 175 ml svetlog piva, malo cimeta,
- malo mlevenog karanfilića i korijander,
- 150 g piškota,
- 60 g ražanog hleba
- 4 mandarine,
- 2 cl likera od pomorandže- šećer u prahu,
- 100 ml slatke pavlake, bela rendana čokolada.
Način pripreme
Penasto umutiti žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodati umućen maskarpone. Pomešati pivo sa cimetom, karanfilićem i korijanderom. Polovinu piškota poslagati na tacnu.
Polovinom smese od piva poprskati piškote, premazati polovinom mase od marskapone. Ostatak piškota poslagati po kremu, poprskati preostalom mešavinom od piva i premazati ostatkom mase od marskaponea. Izdrobiti ražani hleb, kratko ispržiti na i posuti tiramisu.
Pokriti folijom i ostaviti u frižideru da prenoći. Mandarine odvojiti na komadiće i marinirati u likeru od pomorandže. Posuti šećerom u prahu i ukrasiti pavlakom i čokoladom i isječenim kolutovima mandarine ili pomorandže.Dobar tek!
Penasto umutiti žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodati umućen maskarpone. Pomešati pivo sa cimetom, karanfilićem i korijanderom.
Polovinom smese od piva poprskati piškote, premazati polovinom mase od marskapone. Ostatak piškota poslagati po kremu, poprskati preostalom mešavinom od piva i premazati ostatkom mase od marskaponea. Izdrobiti ražani hleb, kratko ispržiti na i posuti tiramisu.
Pokriti folijom i ostaviti u frižideru da prenoći. Mandarine odvojiti na komadiće i marinirati u likeru od pomorandže. Posuti šećerom u prahu i ukrasiti pavlakom i čokoladom i isječenim kolutovima mandarine ili pomorandže.Dobar tek!
Izvor:novine.ca,picture:ohmydish.com
Nema komentara:
Objavi komentar